ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SĂNĂTĂȚII 7 APRILIE 2022
06/04/2022
5 MAI-Ziua Internațională a Moașelor
04/05/2022
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SĂNĂTĂȚII 7 APRILIE 2022
06/04/2022
5 MAI-Ziua Internațională a Moașelor
04/05/2022

Articol de Pituh Florentina, asistent medical generalist

Pământul, cămin și inspirație, sursa de sănătate de care ne putem bucura în fiecare clipă, explorând-l și protejând-l și dacă am conștientiza că această planetă stă în mâinile noastre, că suntem într-o relație de interdependență, aceștia ar fi primii pași spre salvarea ei și implicit a noastră.

Astfel, fiecare dintre noi putem lua o pauză de la stresul cotidian și putem uita de televizor, de telefon și să alegem să petrecem timp în aer liber sub soarele strălucitor pentru a beneficia de vitamina D pe care ne-o oferă cu atâta generozitate și care este imperios necesară dezvoltării noastre armonioase și creșterii imunități organismului.

Marea Neagră și Delta Dunării, sunt două locuri preferate de noi toți, în special în sezonul cald, când putem admira minunile naturii. Omul a avut dintotdeauna o comunicare aparte cu natura. Suntem o parte din ea și ea ne oferă toate elementele atât de necesare dezvoltării noastre. Animalele sunt deopotrivă un izvor de bucurie în special pentru copii, dar și pentru adulți, cu un impact pozitiv în sfera psiho-emoțională, așa că, îngrijindu-le și ocrotindu-le ne facem și nouă un mare beneficiu.

Plimbările pe plajă, în diminețile frumoase de vară sunt surse de sănătate datorită aerosolilor marini atât de prețioși. Muntele, cu prestanța lui ne cheamă la drumeții în aerul curat, ozonat iar peisajele mirifice pe care ni le oferă și care ne fură ochii ne relaxează mintea și trupul. Pădurile, cu bogăția de culori sunt o încântare a ochiului și sufletului.

În sezonul rece, zonele montane cu marea de zăpadă ne îmbie la practicarea sporturilor de iarnă și ne ajută să ne menținem un corp sănătos. Cu atâtea surse de sănătate ce ne înconjoară, nu putem decât să ne bucuram de ele și să acordăm atenția cuvenită.

Amenajarea a cât mai multe spații verzi ar trebui să fie o prioritate pentru fiecare comunitate, deoarece fiecare oază de verdeață aduce numai beneficii oamenilor de toate vârstele.

Natura ne oferă atât de multe lucruri și noi, oamenii ce oferim în schimb?

Salut și încurajez activitățile de voluntariat care vin și se implică în curățarea și întreținerea acestor spații și consider că suntem datori să ne educăm copiii să aibă o relație de prietenie cu mediul înconjurător, să-l protejeze și să îl respecte.

Propun ca, programul educațional, încă de la cele mai fragede vârste, să ne învețe că, pentru o bună stare de sănătate fizică și emoțională, însăși planeta noastră ne poate fi un aliat de nădejde și să  nu uităm că noi toți putem face diferența.

,,Our planet IS in our hands!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *