Despre noi2020 - Anul internațional al asistentului medical și al moașei!

"Asistenții medicali și moașele din România sunt parte a unui corp global profesionist și dedicat și ne bucurăm că Anul 2020 le este dedicat într-un efort de conștientizare și recunoaștere a contribuției lor la furnizarea de îngrijiri medicale de calitate.", declară președintele OAMGMAMR referitor la Anul Internațional al Asistentului Medical și al Moașei. Anul dedicat profesiilor noastre începe de astăzi. La mulți ani tuturor asistenților medicali și moașelor din România!


Istoric

Toate acțiunile Ordinului, de la înființare și până în prezent, au fost axate în primul rând pe nevoile profesionale ale membrilor săi, urmărind cu prioritate reglementarea și dezvoltarea profesiei de asistent medical
  • 2001Înființarea OAMGMAMR

    Încă de la înființare, în anul 2001, prin „Legea privind exercitarea profesiei de asistent medical, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali din România”, OAMR a acționat în spiritul a ceea ce urma să se contureze ca fiind misiunea organizației, susținând progresiv “o cultură a calităţii, care să ducă la îmbunătăţirea continuă a practicii şi competenţei profesioniştilor, pentru a asigura dreptul pacienţilor la sănătate”. Ne-am început misiunea ca o organizație mică; în 10 ani, prin calitatea muncii și rezultate, am devenit prezenți, activi și apreciați în marea familie a organizațiilor neguvernamentale. Programele noastre au fost clădite pe un set de valori fundamentale care ne ghidează și ne definesc.
  • 2003Educația Medicală Contină

    În 2003, Ordinul a avut inițiativa elaborării Programului Național de Educație Medicală Continuă, program creditat, prin care se asigura dezvoltarea continuă a pregătirii profesionale a tuturor asistenților medicali. Un rezultat recent este finalizarea Programului Național de pregătire a infirmierelor și suportul de curs necesar pentru pregătirea acestora. În prezent, Ordinul participă direct în evaluarea spitalelor, având un reprezentant cu calitate de membru al Comisiei Naționale de Acreditare a Spitalelor (CONAS), și prin intermediul membrilor Consiliului Național care au participat la cursurile de evaluatori pentru acreditarea spitalelor, organizate de CONAS.
  • 2013O nouă viziune, o nouă identitate

    Odată cu creșterea reputației sale la nivel intern și internațional, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR) a simțit nevoia unei identități vizuale noi. Astfel, în luna iunie 2013, s-a creat un nou simbol care reprezintă OAMGMAMR în versiune adaptată contextului dinamic în care organizația își deruleaza acțiunile. Noul logo exprimă atributele- cheie ale profesiei de asistent medical și moașă printr-un mesaj vizual ușor de descifrat, care să vorbească despre excelență, performanță, pasiune, corectitudine, fermitate, transparență și curaj. De asemenea, promovează și susține o identitate organizațională de succes, care să traducă excelența și pasiunea în cadrul profesiei de asistent medical și moașă fără a diminua alte valori ale acestuia, cum ar fi etica, responsabilitatea, independenţa, integritatea, spiritul de echipă și nu în ultimul rând respectul pentru calitate.
Platforma de cursuri online