Asistenții de farmacie, instruiți pentru activitatea de testare rapidă în vederea depistării infecției cu SARS-Cov-2

ANUNȚ
08/01/2021
Examenul de grad principal 2021 – Tematică și bibliografie
01/07/2021

Personalul din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale va fi instruit în testarea antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2.

În acest sens, Colegiul Farmaciștilor din România și Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România au încheiat un Protocol de colaborare pentru „organizarea instruirii personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale, farmaciști și asistenți de farmacie, implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 asigurând condițiile necesare în vederea dobândirii de către participanții la cursurile de instruire a cunoștințelor teoretice și practice necesare.”

Instruirea teoretică și practică a participanților va fi asigurată de medici epidemiologi, medici infecționiști și asistenți medicali, desemnați de către Direcția de Sănătate Publică. Suportul de curs este asigurat de către Ministerul Sănătății.

Asistenții de farmacie care doresc să urmeze cursurile de instruire se vor înregistra la OAMGMAMR Tulcea, prin completarea unei cereri (Anexa nr.1), pe care o vor depune la sediul filialei sau o vor trimite scanată prin e-mail.

Calendarul organizării cursurilor de instruire și de înscriere a cursanților va fi anunțat în timp util.

Documente atașate:

PROTOCOL DE COLABORARE privind instruirea personalului din farmaciile comunitare și oficinele comunitare rurale implicat în activitatea testare antigenică rapidă pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 și aprobarea procedurii de instruire (format .PDF)

Anexa nr. 1 – Cerere înscriere cursuri instruire (format .PDF)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Platforma de cursuri online